Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ο απόηχος του ελπιδοφόρου ΔΤΚ έδωσε ώθηση στο ταμπλό της Νέας Υόρκης την Παρασκευή

  • Home
  • Market News
  • Ο απόηχος του ελπιδοφόρου ΔΤΚ έδωσε ώθηση στο ταμπλό της Νέας Υόρκης την Παρασκευή

Οι μετοχές σημείωσαν εκ νέου έντονη άνοδο την Παρασκευή, στηριζόμενες στα κέρδη της Πέμπτης, τα οποία πυροδοτήθηκαν από την ασθενέστερη του αναμενόμενου έκθεση για τον ΔΤΚ των ΗΠΑ και τις ελπίδες για μια λιγότερο “επιθετική” στάση της Fed.  Επίσης, ένα άλμα άνω του +2% στις τιμές του αργού έδωσε ώθηση στις ενεργειακές μετοχές.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε με άνοδο +0,92%, ο βιομηχανικός Dow Jones (DIA) έκλεισε με άνοδο +0,10% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) έκλεισε με άνοδο +1,82%.

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα στους κλάδους του S&P 500, εκ των οποίων οι μισοί περίπου έκλεισαν με άνοδο – με μεγαλύτερο κερδισμένο την ενέργεια στο +3,06% – και οι υπόλοιποι με πτώση και τον κλάδο των υπηρεσιών υγείας να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες -1,28%.

Μετοχές

Η δύναμη των τεχνολογικών μετοχών την Παρασκευή στήριξε τη συνολική αγορά.  Η DocuSign (DOCU) έκλεισε με άνοδο άνω του +15% την Παρασκευή και ηγήθηκε των κερδισμένων στον Nasdaq 100. Οι Advanced Micro Devices (AMD), Netflix (NFLX), Applied Materials (AMAT) και Crowdstrike Holdings (CRWD) έκλεισαν με άνοδο άνω του +5%.  Τέλος, η Amazon.com (AMZN) έκλεισε με άνοδο άνω του +4%.

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών σημείωσαν ράλι όπως προαναφέρθηκε, με την τιμή του αργού να αυξάνεται περισσότερο από +2%.  Έτσι, η Occidental Petroleum (OXY) έκλεισε με άνοδο άνω του +5% ενώ η Devon Energy (DVN), η Marathon Oil (MRO) και η Phillips 66 (PSX) έκλεισαν με άνοδο άνω του +4%.  Επιπλέον, οι Schlumberger (SLB), ConocoPhillips (COP) και Exxon Mobil (XOM) έκλεισαν με άνοδο άνω του +3%.

Οι αμυντικές μετοχές, όπως οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης και οι φαρμακοβιομηχανίες, ωστόσο, υποχώρησαν την Παρασκευή.  Η Cigna (CI) έκλεισε με πτώση άνω του -6%. Επιπλέον, η UnitedHealth Group (UNH) έκλεισε με πτώση άνω του -4% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials.  Τέλος, η Bristol-Myers Squibb (BMY) και η Eli Lilly (LLY) έκλεισαν με πτώση άνω του -4%.

Ομόλογα

Τα 10ετή έντοκα γραμμάτια T του Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν την Παρασκευή με πτώση -6,5 ticks ενώ δεν υπήρξε διαπραγμάτευση στην αγορά τίτλων του αμερικανικού Δημοσίου σε μετρητά την Παρασκευή, η οποία ήταν κλειστή για την Ημέρα των Βετεράνων.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.