Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ο Γενικός Δείκτης ψάχνει καύσιμα για να προσπεράσει τις 900 μονάδες

Με μικτά πρόσημα και χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα με το στενό εύρος διακύμανσης να είναι το χαρακτηριστικό της ημέρας.

Οι περισσότερες εισηγμένες τόσο σε μεγάλη όσο και σε μεσαία κεφαλαιοποίηση κινήθηκαν νωχελικά, ελλείψει επενδυτικού ενδιαφέροντος. Έτσι, ο Γενικός Δείκτης προσπάθησε και πάλι χωρίς επιτυχία να κατοχυρώσει το ψυχολογικής και τεχνικής σημασίας επίπεδο των 900 μονάδων, παρά το ότι έγραψε ενδοσυνεδριακά 901,18 μονάδες.

Η συμπεριφορά των τελευταίων ημερών σε αυτήν τη ζώνη αναδεικνύει τη σημασία της εν λόγω αντίστασης, ώστε να επιρρωνύεται η πεποίθηση πως μια πειστική-με όγκους- διάσπαση θα οδηγήσει σε νέο ανοδικό κύμα με ζώνη υποδοχής την περιοχή των 1000 μονάδων.

Κάποιες από τις μετοχές που είτε δεν έχασαν την ανοδικότητά τους είτε τραβούν τα βλέμματα είναι οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ και Όμιλος ΒΙΟ, οι οποίες δεν πρέπει να λείπουν από κάποιο χαρτοφυλάκιο που ποντάρει σε ανοδική συνέχεια.

Τέλος, μετά και τα κρίσιμα μακροοικονομικά των ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα όπως λ.χ. ο πληθωρισμός, η αγορά ομολόγων παραμένει εξαιρετικά ενδιαφέρων επενδυτικός προορισμός, διότι δίνει “υψηλές ασφαλείς” αποδόσεις με τις καλύτερες εκδόσεις στο Χ.Α. να είναι εκείνες των ΜΟΗ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και ομίλου ΓΕΚ, οι οποίες είναι εισηγμένες στο ταμπλό.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.