Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα η κατάρρευση της FTX – Φήμες θέλουν την BlockFi να προετοιμάζεται για πτώχευση

  • Home
  • Crypto News
  • Συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα η κατάρρευση της FTX – Φήμες θέλουν την BlockFi να προετοιμάζεται για πτώχευση
ftx crash

Οι επενδυτές επεξεργάστηκαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό – μια έκθεση του υπουργείου Εργασίας, που δείχνει ότι η τιμολόγηση των προμηθευτών (PPI) έφτασε χαμηλότερη από ό,τι αναμενόταν – για να διατηρήσουν το BTC σε ανοδική τάση από τη Δευτέρα, ακόμη και καθώς διευρύνονται οι επιπτώσεις από την κρίση ρευστότητας του FTX και την υποβολή αίτησης για προστασία από πτώχευση.

Οι επιπτώσεις, όμως, συνεχίζουν να επηρεάζουν διάφορους παίκτες της αγοράς: την Τρίτη, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο δανειστής κρυπτογράφησης BlockFi προετοιμάζει μια πιθανή αίτηση πτώχευσης λόγω της σημαντικής έκθεσής του στην FTX, πράγμα που θα μπορούσε να παρουσιάσει στις αγορές κρυπτογράφησης την επόμενη μεγάλη δοκιμασία τους. Ο δανειστής, ωστόσο, διέψευσε τις φήμες ότι η πλειονότητα των περιουσιακών του στοιχείων βρισκόταν στην FTX, αλλά αναγνώρισε ότι εκτός από τις καταθέσεις που είχε στην πλατφόρμα, είχε μια μη αναληφθέντα πιστωτική γραμμή από την FTX και υποχρεώσεις που της όφειλε η FTX.

Bitcoin (BTC)

Το Bitcoin έδειξε τις αντοχές του για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, κινούμενο ανοδικά, ακόμη και όταν ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων μετά την FTX κατέρρεε. Έτσι, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς βρίσκεται σήμερα πάνω από τα 16.700 δολάρια, πέριξ του αμετάβλητου από τηναρχή της εβδομάδας.

Ethereum (ETH) και Altcoins

Το ΕΤΗ άλλαζε πρόσφατα χέρια περίπου στα 1.230 δολάρια, σημειώνοντας πτώση περίπου 2,41% από χθες.

Άλλα σημαντικά altcoins πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της Τρίτης στο πράσινο, με ακόμη και το FTT της FTX να ανεβαίνει κατά 20%. Παρ’ όλα αυτά, το FTT διαπραγματευόταν πρόσφατα στα 1,81 δολάρια, ένα θραύσμα των υψηλών τιμών κοντά στα 36 δολάρια στα οποία κινούνταν μόλις πριν λίγες μέρες.

Το SRM, ένα άλλο θύμα που σχετίζεται με την FTX και είχε υποχωρήσει περισσότερο από 72% κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σημείωσε άνοδο άνω του 3%. Τα πρωτόκολλα DeFi σε όλο το οικοσύστημα Solana αποσυνδέθηκαν από το onchain exchange της Serum τις τελευταίες ημέρες από φόβο ότι δεν γνώριζαν ποιος είχε τον έλεγχο. Ο διευθύνων σύμβουλος της FTX, Sam Bankman-Fried, ήταν ένας σημαντικός υποστηρικτής της Serum.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.