Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

ΓΔ: Οι λίγοι πωλητές καθήλωσαν την επέλαση στην πεδιάδα των 900 μονάδων

stock market cellphone

Με σημαντικές απώλειες στην πλειοψηφία των εισηγμένων οδήγησε η διστακτικότητα των αγοραστών, καθώς ο Γ.Δ. δεν βρήκε καύσιμα για να προσπεράσει το τεχνικής και ψυχολογικής σημασίας επίπεδο των 900 μονάδων.

Έτσι, όλες οι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης έκλεισαν σε αρνητική περιοχή, πολλές δε εξ’ αυτών και στα χαμηλά ημέρας, επιβεβαιώνοντας με το χειρότερο τρόπο την απουσία επενδυτικού ενδιαφέροντος μέσο-μακροπρόθεσμου ορίζοντα.

Πλέον, ο δείκτης κινείται προς την περιοχή των 865 μονάδων εν είδει κοντινής στήριξης και μόνο μια πειστική κατοχύρωση των 900 μονάδων θα άλλαζε το πτωτικό σενάριο.

Βασικοί πρωταγωνιστές στο σημερινό έργο ήταν αφενός η ΠΕΙΡ που κατέγραψε και τις μεγαλύτερες απώλειες, αφετέρου οι σωματοφύλακες ΟΠΑΠ και ΟΤΕ που απορρόφησαν το 1/3 της συνολικής και ομολογουμένως χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας. Τα παραπάνω επιρρωνύονται από την παραπάνω παρατήρηση της αδύναμης εικόνας που παρουσίασαν τόσο οι ευρωαγορές όσο και η Wall Street τουλάχιστον στο premarket.

Τέλος, ειδική μνεία για τα σχήματα ΜΕΖΖ που εν μέσω πτωτικών τάσεων κατάφεραν και πάλι να κινηθούν ανοδικά με κάποια εξ’ αυτών μάλιστα να καταγράφουν και υψηλότατους τζίρους (ΓΚΜΕΖΖ +9,64% και ΣΑΝΜΕΖΖ +9,85%).

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.