Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Νέα επιθετικά σχόλια της Fed αναζωπυρώνουν το πτωτικό αίσθημα στη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Νέα επιθετικά σχόλια της Fed αναζωπυρώνουν το πτωτικό αίσθημα στη Wall Street
fed comments

Τα σχόλια της Fed την Τετάρτη ήταν ως επί το πλείστον πτωτικά για τις μετοχές, καθώς ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, δήλωσε ότι η εστίαση στην καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι υψίστης σημασίας και ότι η χρήση της νομισματικής πολιτικής για τον μετριασμό των τρωτών σημείων της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενή αποτελέσματα για την οικονομία. 

Επιπλέον, η πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, Mary Daly, δήλωσε ότι το 4,75% έως 5,25% είναι ένα «λογικό» εύρος αύξησης των επιτοκίων και στη συνέχεια να προχωρήσουν σε αναμονή.

Από την άλλη πλευρά, ο διοικητής της Fed, Christopher Waller, δήλωσε ότι τα οικονομικά στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων τον έκαναν να αισθάνεται πιο άνετα να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της FOMC του Δεκεμβρίου.

Δείκτες

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν αρχικά άνοδο λόγω της μείωσης των γεωπολιτικών κινδύνων, αφού το ΝΑΤΟ δήλωσε ότι δεν είδε καμία ένδειξη ότι ένας πύραυλος που έπληξε την Πολωνία ήταν σκόπιμη επίθεση και πιθανότατα εκτοξεύθηκε από την ουκρανική αεράμυνα για να υπερασπιστεί το ουκρανικό έδαφος από τις ρωσικές επιθέσεις. Οι προαναφερθείσες δηλώσεις από την Fed, ωστόσο, άλλαξαν το τοπίο.

Έτσι, ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε χθες με πτώση -0,83%, ο βιομηχανικός Dow Jones (DIA) με πτώση -0,12% και ο Nasdaq 100 (QQQ) με πτώση -1,45%.

Επιπλέον, όλοι σχεδόν οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν αρνητικοί εκτός από αυτούς των Υπηρεσιών Δημόσιας Ωφέλειας και των Απαραίτητων Καταναλωτικών Αγαθών, οι οποίοι έκλεισαν +0,87% και +0,46% αντίστοιχα.

Μετοχές

Οι μετοχές ημιαγωγών δέχθηκαν πιέσεις την Τετάρτη – έπειτα από την άνοδό τους την Τρίτη – αφού η Micron Technology (MU) προειδοποίησε ότι οι προοπτικές της αγοράς για το 2023 έχουν αποδυναμωθεί.  Έτσι, η μετοχή της καθώς και αυτή της Lam Research (LRCX) έκλεισαν με πτώση άνω του -6%.  Επίσης, οι Align Technology (ALGN), Applied Materials (AMAT) και Marvell Technology (MRVL) έκλεισαν με πτώση άνω του -5% ενώ οι Nvidia (NVDA), Advanced Micro Devices (AMD), Qualcomm (QCOM) και άλλες μεγάλες εταιρείες ημιαγωγών έκλεισαν με πτώση άνω του -4%.

Η Advanced Auto Parts (AAP) έκλεισε με πτώση άνω του -15% και ηγήθηκε των ηττημένων στον S&P 500 μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή γ’ τριμήνου ύψους 2,84 δολαρίων, πολύ χαμηλότερα από την πρόβλεψη των 3,35 δολαρίων.  Η εταιρεία μείωσε επίσης την πρόβλεψή της για τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το σύνολο του έτους στα 12,60-12,80 δολάρια από την προηγούμενη εκτίμηση για 12,75-13,25 δολάρια, πολύ χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα 13,01.

Οι μετοχές των εταιρειών λιανικού εμπορίου κατέρρευσαν και αυτές χθες, αφού η Target ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του γ’ τριμήνου ύψους 1,54 δολαρίων, πολύ χαμηλότερα από την πρόβλεψη των 2,15 δολαρίων, και προέβλεψε πτώση σε χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό για τις συγκριτικές πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων του δ’ τριμήνου. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της έκλεισε με πτώση άνω του -13%, ενώ και η Best Buy (BBY) και η Macy’s (M) σημείωσαν πτώση άνω του -8% και -7% αντίστοιχα.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν με άνοδο +20,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών ομολόγων υποχώρησε κατά -8,4 μονάδες βάσης στο 3,686%. Επιπλέον, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό υποχώρησαν μετά την πτώση του 10ετούς ισοσκελισμένου πληθωρισμού σε χαμηλό 1 μηνός στο 2,312%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ 

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.