Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο
Trader24Trader24Trader24

Διεκόπη το σερί των 6 ανοδικών εβδομάδων για τον Γενικό Δείκτη

Παρά το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με την 3η ανοδική συνεδρίαση στις 5, τελικά το ψυχολογικής και τεχνικής σημασίας επίπεδο των 900 μονάδων δεν προσπελάστηκε, κάτι που θα έδινε μεγαλύτερες ελπίδες για συνέχιση της ανόδου.

Και σαν να μην έφθανε αυτό, ο Δείκτης έχασε το αξιοπρεπέστατο σερί των 6 ανοδικών εβδομάδων, καταγράφοντας εβδομαδιαίες απώλειες. Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο πως παραμένει ο πιο ανθεκτικός χρηματιστηριακός δείκτης παγκοσμίως, καθώς βρίσκεται σχεδόν αμετάβλητος από 1/1, σε αντίθεση με το -επί παραδείγματι- -29% του Nasdaq100 και το -17% του S&P500.

Συν αυτώ, οι περισσότερες εισηγμένες σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση συντηρούν παραδόξως την ανοδικότητά τους όλο αυτό το διάστημα, καθώς βραχυπρόθεσμα έχουν momentum που φανερώνει μια επιμονή των -λίγων ομολογουμένως- επενδυτών που απέμειναν.

Εξάλλου, την Παρασκευή ο ΓΔ έμεινε σε θετικό έδαφος καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης κλείνοντας και κοντά στα υψηλά ημέρας με μέτρια συν/κή δραστηριότητα. Επιμέρους, οι μετοχές του ομίλου Viohalco απέδειξαν ότι είναι εφτάψυχες, έχοντας ξεκινήσει κάτι όμορφο, όπως εξάλλου και οι σωματοφύλακες ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΜΥΤΙΛ που παρέα με τις τράπεζες κρατούν ψηλά την επενδυτική προτίμηση.

Η προαναφερθείσα αδυναμία να προσπελαστούν οι 900 μονάδες δεν είναι και η καλύτερη δυνατή εικόνα, με τον Δείκτη να πάτησε προσώρας στις 880 εν είδει στήριξης, με το επόμενο επίπεδο να είναι οι 865. Τέλος, ενδιαφέρον συνεχίζουν να έχουν οι εισηγμένες εταιρικές ομολογιακές εκδόσεις, με πρωταγωνίστριες τις ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ και ΓΕΚ, που αν και κάτω του αρτίου, προσφέρουν άριστες αποδόσεις (στη λήξη).

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.

Γίνετε συνδρομητής