Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

To τσουνάμι της FTX συνεχίζει να παρασέρνει μεγάλους παίκτες της αγοράς στο πέρασμά του

  • Home
  • Crypto News
  • To τσουνάμι της FTX συνεχίζει να παρασέρνει μεγάλους παίκτες της αγοράς στο πέρασμά του

Οι αγορές κρυπτογράφησης βρίσκονται σε έξαρση καθώς οι επενδυτές εικάζουν για την τύχη ενός ακόμη θύματος των συνεπειών της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου FTX του Sam Bankman-Fried: η Genesis Global, μια άλλοτε πανίσχυρη εταιρεία συναλλαγών και δανεισμού κρυπτογράφησης, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις για την άντληση νέων κεφαλαίων, αφού σταμάτησε τις αναλήψεις πελατών την περασμένη εβδομάδα.

Η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εν μέρει επειδή η Genesis ανήκει στην Digital Currency Group (DCG), η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο δημόσια διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο bitcoin (GBTC). Η εικασία είναι ότι η οικονομική δυσπραγία της Genesis μπορεί να φέρει την DCG σε θέση να χρειαστεί να διαθέσει περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που σύμφωνα με διάφορα σενάρια μπορεί να επηρεάσει το GBTC και να διαχυθεί στην αγορά bitcoin.

Bitcoin (BTC)

Ένα δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι η Genesis είχε αναφέρει την πτώχευση ως πιθανή επιλογή έστειλε για λίγο το bitcoin (BTC) σε νέο χαμηλό διετίας στα 15.480 δολάρια, αλλά η τιμή είχε επιστρέψει στα 15.700 δολάρια.

Ethereum (ETH) και Altcoins

Το ether κινείται και αυτό προς τα κάτω σήμερα, στηριζόμενο λίγο πάνω από τα 1.000 δολάρια. Σύμφωνα με αναλυτές, η αναλογία bitcoin-ether πέρασε πάνω από τον ΚΜΟ 50 ημερών την Κυριακή και βρισκόταν στο 14,50.

Ο ΚΜΟ των 50 ημερών, έχει ιστορικά αποδειχθεί αξιόπιστο ως σημείο διάσπασης και οι τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες κινήσεις του λόγου πάνω από τον μέσο όρο έφεραν απότομα κέρδη.

Η τελευταία διάσπαση επικυρώνει το ανοδικό «υψηλότερο χαμηλό» των 12,70 που δημιουργήθηκε στις αρχές του μήνα. Ένα υψηλότερο χαμηλό σχηματίζεται όταν οι πωλήσεις εξαντλούνται σε ένα επίπεδο υψηλότερο από το προηγούμενο χαμηλό της τιμής και θεωρείται το πρώτο σήμα μιας επικείμενης αλλαγής της τάσης από πτωτική σε ανοδική.

Η εικόνα στα υπόλοιπα altcoins είναι επίσης καθοδική με ελάχιστες εξαιρέσεις το XRP της Ripple, το MATIC της Polygon και το LINK της Chainlink.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.