Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Γενικός Δείκτης Αθηνών: Η θάλασσα των αγοραστών χτυπάει και πάλι τον κυματοθραύστη των 900

  • Home
  • Γενικός Δείκτης
  • Γενικός Δείκτης Αθηνών: Η θάλασσα των αγοραστών χτυπάει και πάλι τον κυματοθραύστη των 900

Εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας σε όλα τα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο, απόρροια της επικείμενης αργίας στη Wall Street (Thanksgiving Day), ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε ανοδικά με αξιοπρεπή τζίρο, σταματώντας για άλλη μια φορά στο επίπεδο των 900 μονάδων.

Το εν λόγω φλερτ με την τεχνικής και ψυχολογικής σημασίας αντίσταση συνεχίστηκε, και τελικά οι αγοραστές σταμάτησαν την προσπάθεια, αφήνοντας για άλλη μέρα την ενδεχόμενη διάσπαση. Σηματωρός στην κίνηση είναι και πάλι η ΑΛΦΑ, η οποία με την άριστη εικόνα σε όλη τη συνεδρίαση κράτησε ψηλά το επενδυτικό ενδιαφέρον, απορροφώντας και πολλά εκατομμύρια ευρώ στο ταμπλό.

Με τη σημερινή ανοδική κίνηση, ο ΓΔ επανήλθε σε θετική περιοχή από 1/1, όντας ο μόνος πράσινος χρηματιστηριακός δείκτης παγκοσμίως, εν αντιθέσει με τον επί παραδείγματι Nasdaq 100 που βλέπει απώλειες 30% και τον S&P500 17%.

Υπενθυμίζουμε ότι αύριο ίσως δούμε κάποια spikes στις συναλλαγές το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος), λόγω των ανακοινώσεων στα μακροοικονομικά των ΗΠΑ και τη συνεδρίαση των αξιωματούχων της Fed (FOMC minutes), ωστόσο η εβδομάδα θεωρούμε θα είναι “κουτσή”, ειδικά την Πέμπτη και την Παρασκευή, πλην εξαιρετικών συνθηκών.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

: Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.