Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Το ράλι στην ενέργεια και ανακοινώσεις-κλειδιά ανασηκώνουν την Wall Street λίγο πριν το Thanksgiving

  • Home
  • Market News
  • Το ράλι στην ενέργεια και ανακοινώσεις-κλειδιά ανασηκώνουν την Wall Street λίγο πριν το Thanksgiving

Σύμφωνα με την Piper Sandler, η εβδομάδα των Ευχαριστιών είναι ιστορικά ανοδική για τις μετοχές. Σε έναν αρνητικό παράγοντα για τα παγκόσμια αποθέματα, ωστόσο, τα μέτρα για τον περιορισμό του Covid στην Κίνα καλύπτουν πλέον το 20% της οικονομίας της, από 15,6% την περασμένη Δευτέρα.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) προβλέπει ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο +2,2% το 2023 από +3,1% το 2022.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) την Τρίτη αυξήθηκε κατά +1,36%, ο βιομηχανικός Dow Jones (DIA) αυξήθηκε κατά +1,18% και ο Nasdaq 100 (QQQ) κατά +1,48%.
Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικά, με αυτόν της Ενέργειας να ηγείται με αύξηση +3,18%.

Μετοχές

Η Best Buy (BBY) αναδείχθηκε ο πρωταγωνιστής της ημέρας καθώς έκλεισε με άνοδο άνω του +12% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500, αφού αύξησε την πρόβλεψή της για τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το έτος σε ελαφρώς υψηλότερο από το 4% των πωλήσεων, από την προηγούμενη πρόβλεψη του 4%.

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών σημείωσαν ράλι, με την τιμή του αργού πετρελαίου να σημειώνει άνοδο άνω του +1,5%, αφού ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η τρέχουσα μείωση των 2 εκατομμυρίων bpd από τον OPEC+ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2023. Ως αποτέλεσμα, όλες οι μεγάλες ενεργειακές μετοχές συμπεριλαμβανομένων των Devon Energy (DVN), Marathon Petroleum (MPC), Valero Energy (VLO), Occidental Petroleum (OXY), Haliburton (HAL), Exxon Mobil (XOM) και Marathon Oil (MRO) έκλεισαν με άνοδο άνω του +3% έως +5%.

Η Analog Devices (ADI) έκλεισε με άνοδο άνω του +4% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100 μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή του τέταρτου τριμήνου ύψους 2,73 δολαρίων, καλύτερα από την πρόβλεψη των 2,59 δολαρίων, και την πρόβλεψη για προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή του πρώτου τριμήνου ύψους 2,50-2,70 δολαρίων, πολύ πάνω από την εκτίμηση των 2,39 δολαρίων.

Άλλες εταιρείες κατασκευής τσιπ σημείωσαν ράλι μετά την είδηση, με τις Nvidia (NVDA) και Microchip Technology (MCHP) να κλείνουν με άνοδο άνω του +4% και την Intel (INTC), την Advanced Micro Devices (AMD) και την Marvell Technology (MRVL) να κλείνουν με άνοδο άνω του +3%.

Ομόλογα

Η μείωση των αποδόσεων των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων την Τρίτη παρείχε μεταφερόμενη στήριξη στις τιμές των αμερικανικών ομολόγων. Έτσι, τα 10ετή Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν με άνοδο +9,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -6,4 μονάδες βάσης, στο 3,784%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.