Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Σταθερός πάνω από τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Αθηνών

Με όρεξη για μια -επιτέλους- κατοχύρωση των 900 μονάδων, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε θετικό έδαφος καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα και η νηνεμία που επικράτησε στις διεθνείς χρηματαγορές, εν όψει και της επίσημης αργίας στη Wall Street δεν βοήθησε στο γενικότερο μοτίβο, ώστε τελικά ο Δείκτης να σταματήσει στο προ ημερών επιτευχθέν υψηλό λίγο κάτω από τις 910 μονάδες, το οποίο και συνιστά υψηλό 6μήνου.

Σε κάθε περίπτωση, η συμπεριφορά της πλειονότητας των εισηγμένων σε μεγάλη και μεσαία κεφ/ση συνεπικουρεί σε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για ανοδική συνέχιση, παράλληλα με την παρατήρηση ότι ο ΓΔ παραμένει ο μόνος χρηματιστηριακός δείκτης παγκοσμίως σε θετικό έδαφος από 1/1, εν αντιθέσει με τον επί παραδείγματι Nasdaq100 (-29%) και τον S&P500 (-15%).

Επιμέρους, την καλύτερη συμπεριφορά έχουν οι μετοχές του ομίλου Viohalco, ΒΙΟ, ΕΛΧΑ και CENER, οι σωματοφύλακες ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΜΥΤΙΛ, ενώ και από τις τράπεζες, η επιθετικότερη είναι η ΕΥΡΩΒ και η πλέον υποσχόμενη η ΑΛΦΑ. Τέλος, οι ..εκπτώσεις στην αγορά εταιρικών εισηγμένων ομολογιών συνεχίζονται, με το βλέμμα να πέφτει στις εκδόσεις ΜΟΗ, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ και ΓΕΚ.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.