Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Το Χρηματιστήριο Αθηνών δήλωσε έτοιμο για νέο ανοδικό γύρο

Ο ΓΔ έκλεισε την 7η συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα στις τελευταίες 8, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για ένα πολύ ισχυρό κλείσιμο του 2022.

Πλησιάζοντας στο τέλος ενός αρκετά δύσκολου έτους, εξαιτίας κυρίως των πληθωριστικών πιέσεων που ταλάνισαν και συνεχίζουν να αποτελούν βραχνά για τις περισσότερες μεγάλες οικονομίες ανά τον κόσμο, παραμένει με τεράστια διαφορά ο μόνος θετικός χρηματιστηριακός δείκτης παγκοσμίως από 1/1 με +3%, εν αντιθέσει με τον -επί παραδείγματι- Nasdaq100 που χάνει 28%.

Η ανθεκτικότητα που συνεχίζουν να επιδεικνύουν οι περισσότερες και κυρίως δεικτοβαρείς μετοχές έφερε τον Δείκτη να προσπερνάει αυτήν την εβδομάδα καθαρά πλέον το κρίσιμο επίπεδο των 900 μονάδων, δίνοντας σήμα για νέο ανοδικό γύρο με ευκταίο στόχο τις 1.040.

Οι τράπεζες πρωτοστατούν, όντας και οι σηματωροί τόσο σταθμικά όσο και λόγω ψυχολογίας, με την ΑΛΦΑ να είναι αφενός η βαρύτερη αφετέρου και η πιο υποσχόμενη, έχοντας μάλιστα και η ίδια δώσει το δικό της αγοραστικό σήμα με στήριξη το επίπεδο του ενός ευρώ και στόχο τα 1,28-1,30 σε πρώτη φάση.

Οι μετοχές του ομίλου Viohalco συνεχίζουν να δίνουν ρεσιτάλ επενδυτικής προτίμησης, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο comeback το περιμένουμε από τους τίτλους πληροφορικής που λαβώθηκαν εξαιτίας των μακροοικονομικών ανισορροπιών.

Η στήριξη στον ΓΔ είναι η περιοχή των 905, όπου και αναμένονται δυνατά υποστηρικτικά στησίματα, ενώ και το στοπ είναι καθαρό και κάτω από 880 μονάδες σε εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Τέλος, οι εταιρικές ομολογίες αρχίζουν και παίρνουν έναν αέρα από τις σημαντικές πιέσεις που εδέχθησαν το τελευταίο διάστημα και που οδήγησαν σε τιμές βαθιά υπό το άρτιο κάποιες αξιόλογες εκδόσεις όπως ΕΛΧΑ, ΜΟΗ και ΟΠΑΠ.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.