Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Παραμένει σε θετικό έδαφος το ελληνικό Χρηματιστήριο

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων.

Με ελεγχόμενες απώλειες έκλεισε η πρώτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη να έχει βρεθεί σε θετική περιοχή πάνω από τις 900 μονάδες, ένα επίπεδο που τον είχε ταλαιπωρήσει πολλούς μήνες.

Το εβδομαδιαίο κλείσιμο ήταν πειστικό για την αξία της εν λόγω κατοχύρωσης, ώστε να μπορούμε να δούμε με καλύτερες πιθανότητες το σενάριο της προσπέλασης των 1.000 μονάδων, μια ευκταία εξέλιξη που θα βοηθήσει και ψυχολογικά τη ρηχή μας αγορά.

Χθες, με την αγορά να κλείνει κοντά στα χαμηλά ημέρας, παρατηρήθηκε στο ταμπλό μια διστακτική και συγχρόνως προσεκτική τοποθέτηση σε πλείονες τίτλους, με μοναδικό ψεγάδι τη μέτρια, όπως πάντα, συναλλακτική δραστηριότητα που θολώνει ή έστω αποδυναμώνει τα όποια συμπεράσματα.

Τα χαρτιά με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τοποθέτηση είναι αφενός οι ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΑΛΦΑ από επιθετικά, οι τίτλοι του ομίλου Viohalco για πιο στιβαρή άνοδο, και βεβαίως οι πάντα ενδιαφέρουσες επιλογές του ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΜΥΤΙΛ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η σοβαρή στήριξη για επανατοποθέτηση υπέρ του ανοδικού σεναρίου είναι η ζώνη 900-905 μονάδων του ΓΔ, με το συνετό στοπ να στέκει κάτω από 880 μονάδες σε εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.