Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Γενικός Δείκτης: Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις μετά την κατοχύρωση των 900 μονάδων

  • Home
  • Γενικός Δείκτης
  • Γενικός Δείκτης: Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις μετά την κατοχύρωση των 900 μονάδων

Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων.

Μόνιμα σε θετικό έδαφος κινήθηκε ο ΓΔ κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, συντηρώντας τον ανοδικό χαρακτήρα που σφυρηλάτησε από τις 800 και επιβεβαίωσε με τη διάσπαση των 900.

Το σενάριο μιας καλής συνέχειας προς τη ζώνη των 970 μονάδων είναι υπαρκτό, με κύριο πυλώνα την απόδοση των τραπεζικών μετοχών, που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν από την επενδυτική διστακτικότητα που πλανάται στα περισσότερα χρηματιστήρια παγκοσμίως, ενώ και η συμπεριφορά των περισσοτέρων δεικτοβαρών είναι αξιοπρόσεκτη.

Οι ενεργειακές συνεχίζουν την χαλαρή ανοδική τους βόλτα, με ΜΟΗ και ΕΛΠΕ να δείχνουν συμπαγείς ακόμα και μετά από τόσους πολλούς καλούς μήνες.

Συν αυτώ, οι σωματοφύλακες ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΜΥΤΙΛ έχουν κάθε λόγο να συνεχίσουν, όπως εξάλλου και οι μετοχές του ομίλου Viohalco. Στα μετόπισθεν, οι εισηγμένες εταιρικές ομολογίες φωνάζουν για αγορά, ακόμα και μετά από ένα 10ήμερο ανόδου, απευθυνόμενες κυρίως σε αμυντικά χαρτοφυλάκια που αναζητούν μια αξιοπρεπή και “ασφαλή” απόδοση.

Υπενθυμίζουμε ότι το επενδυτικό κλίμα καταλύεται από τις εξελίξεις σε μακροοικονομικό επίπεδο με κύριο πρωταγωνιστή τις πληθωριστικές πιέσεις στις μεγάλες οικονομίες και τις αντίστοιχες αναγκαίες επιθετικές παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών προς καθεστώτα υψηλότερων επιτοκίων.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.