Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα σχόλια της Fed συνεχίζουν να πιέζουν τις μετοχές στις ΗΠΑ

  • Home
  • Market News
  • Τα σχόλια της Fed συνεχίζουν να πιέζουν τις μετοχές στις ΗΠΑ

Τα σχόλια της Fed την Παρασκευή ήταν επιθετικά για την πολιτική της και πτωτικά για τις μετοχές καθώς ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, κ. Evans, δήλωσε ότι, προκειμένου να ψυχρανθούν οι πιέσεις στις τιμές, πιθανότατα θα υπάρξει μια ελαφρώς υψηλότερη κορύφωση του επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων, ακόμη και αν μειώσουν τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.  Επίσης, ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ, Barkin, δήλωσε ότι η προσφορά εργασίας στις ΗΠΑ φαίνεται ότι θα παραμείνει περιορισμένη, γεγονός που θα μπορούσε να διατηρήσει τις ανοδικές πιέσεις στον πληθωρισμό και να απαιτήσει από τις επιχειρήσεις να δαπανήσουν περισσότερα για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους εργαζομένους τους.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) την Παρασκευή σημείωσε πτώση -0,12%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) σημείωσε άνοδο +0,10% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) πτώση -0,40%.

Οι περισσότεροι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν αρνητικοί, με τις Πρώτες Ύλες ωστόσο να είναι ο κερδισμένος της ημέρας.

Μετοχές

Η Paypal Holdings (PYPL) έκλεισε με πτώση άνω του -4% και ηγήθηκε των χαμένων στον S&P 500, αφού σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg το DWS Capital Growth Fund πούλησε τη θέση του σε 80.773 μετοχές της Paypal Holdings.

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών δέχθηκαν πιέσεις, αφού οι τιμές του αργού υποχώρησαν περισσότερο από -1% και οι τιμές του nat-gas έπεσαν περισσότερο από -6% σε χαμηλό 2 εβδομάδων.  Ως αποτέλεσμα, η EQT Corp (EQT) και η Valero Energy (VLO) έκλεισαν με πτώση άνω του -3%.  Επίσης, η NRG Energy (NRG) έκλεισε με πτώση άνω του -2%, ενώ οι Marathon Petroleum (MPC), Phillips 66 (PSX) και Marathon Oil (MRO), μεταξύ άλλων, έκλεισαν με πτώση άνω του -1%.

Η Boeing (BA), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του +4% την Παρασκευή και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials μετά την αναφορά της Wall Street Journal ότι η United Airlines Holdings πλησιάζει σε συμφωνία για την παραγγελία δεκάδων αεροσκαφών 787 Dreamliners.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές, τέλος, κινήθηκαν ανοδικά, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών του Covid στην Κίνα βελτίωσε το κλίμα της αγοράς προς τις κινεζικές τεχνολογικές μετοχές.  Έτσι, η JD.com (JD) έκλεισε με άνοδο +5% και η Alibaba Group Holding (BABA) και η Baidu (BIDU) έκλεισαν με άνοδο άνω του +4%.  Επιπλέον, η Pinduduo (PDD) και η NetEase (NTES) έκλεισαν με άνοδο άνω του +3%.

Ομόλογα

Τα 10ετή του Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν την Παρασκευή με άνοδο +1,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -0,1 μ.β., στο 3,504%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ 

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.