Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι τεχνολογικές και ενεργειακές μετοχές οι μεγάλοι χαμένοι της Τρίτης

  • Home
  • Market News
  • Οι τεχνολογικές και ενεργειακές μετοχές οι μεγάλοι χαμένοι της Τρίτης

Οι παγκόσμιες αγορές στηρίχθηκαν ως ένα βαθμό από το ράλι του Shanghai Composite Stock Index της Κίνας σε νέο υψηλό 2,5 μηνών, καθώς η κινεζική κυβέρνηση επιταχύνει τη χαλάρωση των περιορισμών του Covid.  Το Πεκίνο ενώθηκε σήμερα με τη Σαγκάη, τη Σενζέν, τη Γκουανγκζού και άλλες μεγάλες κινεζικές πόλεις καταργώντας τις απαιτήσεις για τη διενέργεια τεστ Covid για την είσοδο στους περισσότερους δημόσιους χώρους.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) υποχώρησε κατά -1,79%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) κατά -1,40% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) κατά -1,73%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί, με μόνη εξαίρεση αυτόν των Υπηρεσιών Δημόσιας Ωφέλειας.

Μετοχές

Η πτώση άνω του -3% του αργού πετρελαίου WTI σε χαμηλό 11,5 μηνών την Τρίτη υπονόμευσε τις ενεργειακές μετοχές και τους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών. Η APA Corp (APA) έκλεισε με πτώση άνω του -4%. Επίσης, οι Marathon Oil (MRO), Devon Energy (DVN), ConocoPhillips (COP), Occidental Petroleum (OXY) και Marathon Petroleum (MPC) έκλεισαν με πτώση άνω του -3%.

Οι μετοχές των ημιαγωγών δέχθηκαν επίσης πιέσεις μετά τα στοιχεία πωλήσεων Οκτωβρίου από την Ένωση Βιομηχανίας Ημιαγωγών που έδειξαν συνεχιζόμενη αδυναμία με τα προϊόντα μνήμης.  Ως αποτέλεσμα, η Advanced Micro Devices (AMD) και η Marvell Technology (MRVL) έκλεισαν με πτώση άνω του -4%, η Nvidia (NVDA) και η NXP Semiconductor NV (NXPI) με πτώση άνω του -3% και η Qualcomm (QCOM) με τη Lam Research (LRCX) έκλεισαν με πτώση άνω του -2%.

Η Meta Platforms (META) έκλεισε με πτώση άνω του -6% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal σχετικά με την απόφαση των ρυθμιστικών αρχών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής στην Ευρωπαϊκή Ένωση ότι το Facebook δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους χρήστες να συμφωνούν με εξατομικευμένες διαφημίσεις βάσει της διαδικτυακής τους δραστηριότητας, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει τα δεδομένα στα οποία μπορεί να έχει πρόσβαση το Facebook για την πώληση τέτοιων διαφημίσεων.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, από την άλλη, συνέχισαν τη χθεσινή τους άνοδο αφού η ΙΑΤΑ προέβλεψε ότι η αεροπορική βιομηχανία θα δει τα πρώτα της κέρδη μετά την πανδημία το 2023, καθώς η ανάκαμψη των ταξιδιών στις ΗΠΑ αντισταθμίζει τις επιπτώσεις των συνεχιζόμενων περιορισμών του Covid στην Κίνα.  Έτσι, η United Airlines Holdings (UAL) και η American Airlines Group (AAL) έκλεισαν με άνοδο άνω του +1%. 

Ομόλογα

Τα 10ετή Μαρτίου κινήθηκαν ανοδικά, καθώς η πτώση των μετοχών προκάλεσε ζήτηση ασφαλών καταφυγίων στα ομόλογα. Έτσι, τα 10ετή Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +16 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -6,4 μ.β., στο 3,510%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.