Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Σε καλό επενδυτικό κλίμα συνέχισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

Mε καλή συναλλακτική δραστηριότητα, το ΧΑ κινήθηκε ανοδικά κατά την τρίτη συνεδρίαση της χρηματιστηριακής εβδομάδας, και κόντρα στο γενικότερο επενδυτικό κλίμα παγκοσμίως που ήταν αρνητικό.

Η παράδοξη και ταυτόχρονα καλοδεχούμενη συμπεριφορά μόνο θετικά μπορεί να εκληφθεί, καθώς σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, οι βαριές θέσεις δεν έχουν κουνηθεί, ρίχνοντας και ψήφο εμπιστοσύνης για το μέλλον της ελληνικής χρηματαγοράς.

Ο Γενικός Δείκτης παρέμεινε σε θετικό έδαφος σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τις ενεργειακές να παραδίδουν μαθήματα απορρόφησης ρευστοποιήσεων ακόμα και σε τέτοια υψηλά επίπεδα, υπενθυμίζοντας ότι αμφότερες ΕΛΠΕ και ΜΟΗ δεν έχουν χάσει το θετικό momentum, με τη δεύτερη να καταγράφει και πάλι υψηλά 52 εβδομάδων με καλούς όγκους.

Οι τραπεζικοί τίτλοι με πρωτεργάτη την ΕΥΡΩΒ, τουλάχιστον όσον αφορά στον τζίρο, αλλά και οι ΟΤΕ και ΜΥΤΙΛ κράτησαν ψηλά τη σημαία της επενδυτικής προτίμησης, ενώ και οι δύο όμιλοι ΓΕΚ και Viohalco τραβούν τα βλέμματα. Όλες οι προαναφερθείσες μετοχές, αλλά και άλλες όπως εκείνες της πληροφορικής (κυρίως ΕΝΤΕΡ, ΕΠΣΙΛ, ΚΟΥΕΣ και ΠΕΡΦ) δεν μπορεί να απουσιάζουν από ένα συνετό μετοχικό χαρτοφυλάκιο, ενώ και για πιο αμυντικές επιλογές, οι εταιρικές ομολογιακες εκδόσεις των ΜΟΗ, ΟΠΑΠ και ΕΛΧΑ φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές.

Για καθημερινές τεχνικές αναλύσεις του Γενικού Δείκτη μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OTMarkets.