Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Νέες αρνητικές ειδήσεις από την Κίνα πιέζουν και πάλι τη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Νέες αρνητικές ειδήσεις από την Κίνα πιέζουν και πάλι τη Wall Street

Τα πιο αδύναμα από το αναμενόμενο νέα για το κινεζικό εμπόριο τροφοδότησαν τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και επιβάρυναν τις μετοχές.  Οι εξαγωγές της Κίνας τον Νοέμβριο υποχώρησαν κατά -8,7% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από τις προσδοκίες για -3,9% σε ετήσια βάση και τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων σχεδόν 3 ετών.  Οι αγορές ανησυχούν επίσης ότι η πανδημία του Covid στην Κίνα μπορεί να πάρει νέα τροπή καθώς χαλαρώνουν οι περιορισμοί, αναγκάζοντας έτσι νέα οικονομικά λουκέτα.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 ($SPX) υποχώρησε κατά -0,19%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) παρέμεινε αμετάβλητος και ο Nasdaq 100 ($IUXX) υποχώρησε κατά -0,45%.

Επιπλέον, όλοι σχεδόν οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν αρνητικοί εκτός από αυτούς της Υγείας, των Απαραίτητων Καταναλωτικών Αγαθών και του Real Estate.

Μετοχές

Η Expedia Group (EXPE) και η Booking Holdings (BKNG) έκλεισαν με πτώση άνω του -6% και -4% αντίστοιχα, μετά την υποβάθμιση της πρώστης σε underperform από peer perform και της δεύτερης  σε peer perform από outperform από τη Wolfe Research.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών δέχθηκαν επίσης πιέσεις, αφού η ΙΑΤΑ προέβλεψε ότι η πτώση της ζήτησης για αεροπορικά cargo θα συνεχιστεί και το επόμενο έτος, με την πτώση να συμπαρασύρει και τις τιμές των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της American Airlines Group (AAL) έκλεισε με πτώση άνω του -5%, η Southwest Airlines (LUV), η Delta Air Lines (DAL) και η Alaska Air Group (ALK) έκλεισαν με πτώση άνω του -4% και η United Airlines Holdings (UAL) με πτώση άνω του -3%.

Η Tesla (TSLA) έκλεισε με πτώση άνω του -3% αφού η Bernstein δήλωσε ότι η εταιρεία ενδέχεται να χρειαστεί να προβεί σε πρόσθετες μειώσεις τιμών στην Κίνα το επόμενο έτος για να τονώσει τη ζήτηση, ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στα μικτά περιθώρια κέρδους.

Η Apple (AAPL), τέλος, έκλεισε με πτώση -1,38% αφού ο βασικός προμηθευτής του iPhone, Murata Manufacturing, δήλωσε ότι αναμένει η Apple να μειώσει περαιτέρω τα σχέδια παραγωγής του iPhone 14 τους επόμενους μήνες λόγω της αδύναμης ζήτησης.

Ομόλογα

Τα 10ετή Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν την Τετάρτη με άνοδο +25,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -12,1 μ.β., στο 3,410%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.