Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Wall Street εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης του PPI

  • Home
  • Market News
  • Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Wall Street εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης του PPI

Οι αγορές αναμένουν νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, με την έκθεση για τον PPI των ΗΠΑ να αναμένεται σήμερα και την έκθεση για τον ΔΤΚ των ΗΠΑ την ερχόμενη Τρίτη.  Η εκτίμηση είναι ότι η τελική ζήτηση PPI του Νοεμβρίου θα υποχωρήσει στο 7,2% ετησίως από 8,0% ετησίως τον Οκτώβριο.

Επιπλέον, οι εβδομαδιαίες αρχικές αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν κατά +4.000 στις 230.000, ακριβώς σύμφωνα με τις προσδοκίες.  Ωστόσο, οι εβδομαδιαίες συνεχιζόμενες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά +62.000 σε υψηλό 9,5 μηνών, στα 1,671 εκατομμύρια, δείχνοντας μια ασθενέστερη αγορά εργασίας από τις προσδοκίες των 1,618 εκατομμυρίων.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) αυξήθηκε κατά +0,75%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) κατά +0,55% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) αυξήθηκε κατά +1,22%.

Όλοι σχεδόν οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν θετικοί εκτός από αυτούς της Ενέργειας και των Τηλεπικοινωνιών.

Μετοχές

Το χθεσινό ράλι των μετοχών τσιπ οδήγησε τις μετοχές τεχνολογίας και τη συνολική αγορά σε άνοδο.  Η Nvidia (NVDA) έκλεισε με άνοδο άνω του +6% ενώ η NXP Semiconductors NV (NXPI) με άνοδο άνω του +4% και η Marvell Technology (MRVL) με άνοδο άνω του +3%. Οι Qualcomm (QCOM), Broadcom (AVGO), Micron Technology (MU), Lam Research (LRCX) και Applied Materials (AMAT) έκλεισαν με άνοδο άνω του +2%.

Η Datadog (DDOG) έκλεισε με άνοδο άνω του +8% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100 με ενδείξεις αγορών εκ των έσω, αφού η κατάθεση στην SEC έδειξε ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Matthew Jacobsen αγόρασε μετοχές αξίας 13,3 εκατομμυρίων δολαρίων από τις 5 Δεκεμβρίου.

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών, από την άλλη, δέχθηκαν πιέσεις μετά την πτώση της τιμής του αργού WTI σε χαμηλό 1 έτους. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές Diamondback Energy (FANG), Valero Energy (VLO), Marathon Oil (MRO), Phillips 66 (PSX) και APA Corp (APA) έκλεισαν με πτώση άνω του -2% ενώ η ConocoPhillips (COPR) και η Devon Energy (DVN) έκλεισαν με πτώση άνω του -1%.

Η Alphabet (GOOGL) έκλεισε με πτώση άνω του -1% μετά από κατάθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης αργά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με την οποία οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για ορισμένους από τους τρόπους με τους οποίους οι αλγόριθμοί τους αποφασίζουν ποιο περιεχόμενο θα βγει μπροστά στους χρήστες.  Η υπόθεση αφορά αγωγή κατά του YouTube, το οποίο ανήκει στην Alphabet, από την οικογένεια ενός Αμερικανού πολίτη που σκοτώθηκε από την ISIS στο Παρίσι το 2015, λέγοντας ότι το YouTube παραβίασε τον αντιτρομοκρατικό νόμο επειδή οι αλγόριθμοί του πρότειναν περιεχόμενο σχετικό με την ISIS.

Ομόλογα

Τα 10ετή Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -22,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +8,0 μ.β., στο 3,497%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.