Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ο καλύτερος από τον αναμενόμενο CPI έδωσε το έναυσμα για γιορτή στην Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Ο καλύτερος από τον αναμενόμενο CPI έδωσε το έναυσμα για γιορτή στην Wall Street

Ο ΔΤΚ των ΗΠΑ τον Νοέμβριο αυξήθηκε κατά +0,1% σε μηνιαία βάση και +7,1% σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από τις προσδοκίες για +0,3% και +7,4% αντίστοιχα.  Η αύξηση +7,1% σε ετήσια βάση ήταν η μικρότερη αύξηση των τελευταίων 11 μηνών και ήταν πολύ χαμηλότερη από το υψηλό 40 ετών του +9,1% που σημειώθηκε νωρίτερα φέτος τον Ιούνιο, δίνοντας το έναυσμα για γιορτή στην Wall Street.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) την Τρίτη αυξήθηκε κατά +0,73%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) αυξήθηκε κατά +0,30% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) κατά +1,09%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν του Real Estate.

Μετοχές

Το ράλι των τεχνολογικών μετοχών μεγάλης κεφ/σης οδήγησε τη συνολική αγορά σε άνοδο, αφού η Meta Platforms (META) έκλεισε με άνοδο άνω του +4% και η Alphabet (GOOGL), Amazon.com (AMZN) και Broadcom (AVGO) με άνοδο άνω του +2%.

Επιπλέον, η άνοδος άνω του +3% στις τιμές του αργού WTI προκάλεσε ράλι στις ενεργειακές μετοχές και στους παρόχους ενεργειακών υπηρεσιών. Ως αποτέλεσμα, η Haliburton (HAL) έκλεισε με άνοδο άνω του +8%, η APA Corp (APA), η Baker Hughes (BKR) και η Schlumberger (SLB) με άνοδο άνω του +4% και η Chevron (CVX), τέλος, με άνοδο άνω του +2% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials.

Η Moderna (MRNA) έκλεισε με άνοδο άνω του +19% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500 και τον Nasdaq 100, αφού ανακοίνωσε ότι μια δοκιμή Φάσης 2b του καρκινικού εμβολίου της έδειξε στατιστικά και κλινικά σημαντική βελτίωση των ασθενών με μελάνωμα σταδίου III/IV μετά από πλήρη εκτομή.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών, από την άλλη, σημείωσαν πτώση χθες λόγω των ανησυχιών για την ταξιδιωτική ζήτηση, αφού η JetBlue Airways δήλωσε ότι η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια τις τελευταίες εβδομάδες του έτους διαμορφώνεται ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν.  Έτσι, η United Airlines Holdings (UAL) έκλεισε με πτώση άνω του -6% και ηγήθηκε των χαμένων στον S&P 500, ενώ η American Airlines Group (AAL) έκλεισε με πτώση άνω του -5%, η Delta Air Lines (DAL) με πτώση -4% και η Southwest Airlines (LUV) με πτώση -3%.

Η Tesla (TSLA), τέλος έκλεισε με πτώση άνω του -4% και ηγήθηκε των χαμένων στον Nasdaq 100 λόγω της πίεσης υπό την οποία βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή, όταν ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει σταδιακά την παραγωγή στο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Σαγκάης μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου. 

Ομόλογα

Τα 10ετή Μαρτίου (ZNH23) σημείωσαν άνοδο σε υψηλό 3 μηνών και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε μετά την αύξηση του ΔΤΚ. Έτσι, τα 10ετή Μαρτίου έκλεισαν με άνοδο +30,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών υποχώρησε κατά -10,4 μονάδες βάσης, στο 3,507%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.