Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι αποδόσεις των ομολόγων πίεσαν τις μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση του 2022

  • Home
  • Market News
  • Οι αποδόσεις των ομολόγων πίεσαν τις μετοχές στην τελευταία συνεδρίαση του 2022

Οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν υψηλότερα στην τελευταία συνεδρίαση του 2022 με αποτέλεσμα οι μετοχές να διευρύνουν τις απώλειές τους, αφού τα οικονομικά νέα της Παρασκευής στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα στο Σικάγο αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Δεκέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομία μπορεί να αντέξει περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Παρασκευή με πτώση -0,25%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με πτώση -0,22% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) έκλεισε με πτώση -0,10%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί εκτός από αυτόν της Ενέργειας.

Μετοχές

Η Micron Technology (MU) έκλεισε με πτώση -1,3% την Παρασκευή, αφού η Argus Research υποβάθμισε τη μετοχή σε διακράτηση από αγορά, επικαλούμενη τις προοπτικές για βαθιές λειτουργικές απώλειες τα επόμενα τρίμηνα.  Άλλες μετοχές chip υποχώρησαν επίσης, καθώς η ASML Holding NV (ASML) έκλεισε με πτώση -0,92% και η Microchip Technology (MCHP) έκλεισε με πτώση -0,28%.

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών, από την άλλη, σημείωσαν άνοδο μετά την άνοδο του αργού πετρελαίου WTI πάνω από +2%.  Έτσι, οι APA Corp (APA), ConocoPhillips (COP), Haliburton (HAL), Occidental Petroleum (OXY), Marathon Oil (MRO), Exxon Mobil (XOM), Baker Hughes (BKR) και Schlumberger (SLB) έκλεισαν με άνοδο άνω του +1%.

Η Tesla (TSLA) έκλεισε και αυτή με άνοδο άνω του +1% μετά την ενημέρωση των συναλλαγών που έδειξε ότι η Ark Investment Management της Cathie Wood αγόρασε 22.514 μετοχές.

Η Southwest Airlines (LUV), τέλος, έκλεισε με άνοδο +0,8% αφού ανακοίνωσε ότι εκτελεί κανονικό πρόγραμμα πτήσεων για την Παρασκευή.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -4,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +6,0 μ.β. στο 3,875%. 

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.