Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι επιπτώσεις της κατάρρευσης της FTX συνεχίζονται ακόμα με την πτώχευση της Genesis

  • Home
  • Crypto News
  • Οι επιπτώσεις της κατάρρευσης της FTX συνεχίζονται ακόμα με την πτώχευση της Genesis

Αφού υποχώρησε νωρίς την Πέμπτη, το bitcoin επέστρεψε και πάλι στην πιο πρόσφατη θέση του, λίγο πιο κάτω από τα 21.000 δολάρια. Το Ether ακολούθησε παρόμοια πορεία, έχοντας φωλιάσει λίγο πάνω από τα 1.550 δολάρια.

Άλλα σημαντικά κρυπτονομίσματα έδειξαν επίσης σε μεγάλο βαθμό ανοδική πορεία, με το ΑΡΕ, το token του ApeCoin, να σημειώνει άλμα άνω του +6% και το memecoin Shiba Inu να συνεχίζει την ανοδική του παρεία πάνω από +3%.

H Genesis κάνει αίτηση για πτώχευση

Η μητρική εταιρεία του προβληματικού δανειστή κρυπτονομισμάτων Genesis Global Capital, κατέθεσε αίτηση Chapter 11 για προστασία πτώχευσης, αφού χτυπήθηκε από δύο από τις μεγαλύτερες καταρρεύσεις του κλάδου το 2022.

Στην κατάθεσή της, η εταιρεία υπολόγισε περισσότερους από 100.000 πιστωτές και μεταξύ 1 και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υποχρεώσεις, καθώς και σε περιουσιακά στοιχεία, με οφειλές πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια στους 50 μεγαλύτερους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Gemini.

Πριν η FTX επιφέρει πλήγμα στη Genesis, η αποτυχία του κρυπτογραφικού hedge fund Three Arrows Capital είχε προκαλέσει ζημίες εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία ενώ νωρίτερα αυτό το μήνα, η Genesis ανακοίνωσε ότι απολύει το 30% του προσωπικού της, μειώνοντας το σε 145 υπαλλήλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.