Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Συνεχίζεται η πίεση στην Wall Street από τα οικονομικά νέα και την προσμονή για την επερχόμενη συνεδρίαση της FOMC

  • Home
  • Market News
  • Συνεχίζεται η πίεση στην Wall Street από τα οικονομικά νέα και την προσμονή για την επερχόμενη συνεδρίαση της FOMC

Η αγορά προεξοφλεί μια πιθανότητα 100% ότι η FOMC, κατά τη συνεδρίασή της στις 31 Ιανουαρίου-1 Φεβρουαρίου, θα αυξήσει το επιτόκιο-στόχο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά ακόμη +25 μ.β., στο 4,50%-4,75% από το τρέχον εύρος 4,25%-4,50%. Το πραγματικό επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων βρίσκεται σήμερα στο 4,33% και τα μέλη της FOMC προβλέπουν επιτόκιο κεφαλαίων 5,1% έως το τέλος του τρέχοντος έτους, αυξημένο κατά +77 μ.β. από το τρέχον επίπεδο.

Οι αγορές ανησυχούν επίσης για μια επικείμενη κρίση του ανώτατου ορίου του χρέους, καθώς το Κογκρέσο αναμένεται να δυσκολευτεί να περάσει μια αύξηση ή αναστολή του ορίου μέχρι τον Ιούνιο, οπότε το Υπουργείο Οικονομικών θα ξεμείνει από δανειστική εξουσία και μετρητά για να πληρώσει όλους τους λογαριασμούς του, με πιθανό αποτέλεσμα την αθέτηση πληρωμών των τόκων και του κεφαλαίου των κρατικών τίτλων του Δημοσίου των ΗΠΑ. Το υπουργείο Οικονομικών χτύπησε σήμερα το ανώτατο όριο χρέους και αρχίζει να χρησιμοποιεί έκτακτα μέτρα, τα οποία θα διαρκέσουν μόνο μέχρι τις αρχές Ιουνίου, σύμφωνα με την υπουργό Οικονομικών, Janet Yellen.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 ($SPX) έκλεισε με πτώση -0,76%, σε χαμηλό εβδομάδας, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) επίσης με πτώση -0,76%, σε χαμηλό 2 εβδομάδων, και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση -1,00%.

Οι περισσότεροι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν αρνητικοί με μόνες εξαιρέσεις αυτούς της Ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών και της Υγείας.

Μετοχές

Οι μετοχές των πιστωτικών καρτών δέχθηκαν πιέσεις χθες, αφού η Discover Financial Services ανακοίνωσε ότι αναμένει χρεώσεις στο εύρος 3,5%-3,9% φέτος, υψηλότερες από τις προσδοκίες της αγοράς για 2,8%.  Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της (DFS) έκλεισε με πτώση -0,4% και η έκθεση ενέτεινε τις ανησυχίες για την ύφεση και τις καταναλωτικές δαπάνες το 2023.  Επιπλέον, η Capital One Financial (COF) έκλεισε με πτώση άνω του -3%, η American Express (AXP) με πτώση άνω του -2% και η Synchrony Financial (SYF) με πτώση άνω του -1%.

Η Alcoa (AA) έκλεισε με πτώση άνω του -7%, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε απογοητευτικά κέρδη δ’ τριμήνου, τα οποία προκλήθηκαν από τις χαμηλότερες τιμές του αλουμινίου και το υψηλότερο κόστος υλικών και παραγωγής, ένα κοινό θέμα για άλλες εταιρείες εξόρυξης και παραγωγής εμπορευμάτων.

Η Charles Schwab (SCHW) έκλεισε με πτώση άνω του -6% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Bank of America σε underperform από buy.

Η Meta Platforms (META), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του +2% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού η JPMorgan Chase δήλωσε ότι η μετοχή αποτελεί κορυφαία επιλογή και είναι καλύτερα τοποθετημένη από άλλα ονόματα διαδικτυακών διαφημίσεων εν όψει των επερχόμενων αποτελεσμάτων του δ’ τριμήνου.

Η Phillip Morris International (PM) έκλεισε επίσης με άνοδο σχεδόν +2% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από την Jeffries σε buy από neutral.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -8,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +2,5 μ.β., στο 3,395%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.