Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Σε θετικό κλίμα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή

  • Home
  • Market News
  • Σε θετικό κλίμα έκλεισε η Wall Street την Παρασκευή

Ο διοικητής της Fed, Waller, δήλωσε την Παρασκευή ότι επί του παρόντος ευνοεί μια αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της FOMC στο τέλος του μήνα. 

Από την άλλη, τα υψηλότερα επιτόκια έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν την οικονομία και την εταιρική κερδοφορία, καθώς από τις 55 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μέχρι στιγμής, μόνο το 66% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε σύγκριση με το 80% που ήταν ο μέσος όρος των τελευταίων τριμήνων.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο +1,89%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο +1,00% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +2,86%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης θετικοί με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν των Τηλεπικοινωνιών.

Μετοχές

Η SVB Financial Services (SIVB) έκλεισε με άνοδο άνω του +16% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500, αφού ανακοίνωσε καθαρά έσοδα από τόκους ύψους 1,05 δισ. δολαρίων το δ’ τρίμηνο, υψηλότερα από το consensus των 1,02 δισ. δολαρίων και προέβλεψε καθαρά έσοδα από τόκους το πρώτο τρίμηνο μεταξύ 925 και 955 εκατ. δολαρίων, υψηλότερα από τις προσδοκίες.

Η Netflix (NFLX) έκλεισε με άνοδο άνω του +8% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού ανακοίνωσε 230,75 εκατομμύρια συνδρομές streaming στο δ’ τρίμηνο, πάνω από την εκτίμηση για 227,3 εκατομμύρια. Η Walt Disney (DIS) έκλεισε επίσης με άνοδο άνω του +4% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Dow Jones Industrials με αφορμή τα νέα του Netflix.

Η ενίσχυση των τεχνολογικών μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης στήριξε επίσης τη συνολική αγορά.  Έτσι, η Nvidia (NVDA) έκλεισε με άνοδο άνω του +6%, η Autodesk (ADSK) με άνοδο άνω του +5%, οι Tesla (TSLA) και Adobe (ADBE) με άνοδο άνω του +4% και η Amazon.com (AMZN) με τη Microsoft (MSFT) με άνοδο άνω του +3%.

Η Alphabet (GOOGL) έκλεισε επίσης με άνοδο άνω του +5% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας ή περισσότερο από το 6% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Η Goldman Sachs (GS), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του -2% και ηγήθηκε των χαμένων του S&P 500, και του Dow Jones Industrials μετά την αναφορά της Wall Street Journal ότι η Federal Reserve ερευνά την καταναλωτική δραστηριότητα της Goldman Sachs.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση -18,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά +8,5 μ.β., στο 3,477%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live.