Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα οικονομικά νέα στις ΗΠΑ συνεχίζουν να καθησυχάζουν τη Wall Street σχετικά με τον πληθωρισμό

  • Home
  • Market News
  • Τα οικονομικά νέα στις ΗΠΑ συνεχίζουν να καθησυχάζουν τη Wall Street σχετικά με τον πληθωρισμό

Οι μετοχές βρήκαν στήριξη την Παρασκευή, αφού οι οικονομικές εκθέσεις των ΗΠΑ έδειξαν χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές και των προσδοκιών για τον πληθωρισμό, γεγονός που ενισχύει την υπόθεση ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων της. Ο βασικός αποπληθωριστής PCE του Δεκεμβρίου σημείωσε τη μικρότερη ετήσια αύξηση των τελευταίων 14 μηνών, αφού αυξήθηκε κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και 4,4% σε ετήσια, ακριβώς σύμφωνα με τις προβλέψεις, ενώ και οι προσδοκίες του Πανεπιστημίου του Michigan για τον ετήσιο πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο υποχώρησαν 0,1% έως 3,9%.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Παρασκευή με άνοδο +0,25%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο +0,08% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +0,96%.

Οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν ανάμεικτοι, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν των Κατ/κών Αγαθών Διακριτκής Ευχέρειας και μεγαλύτερο χαμένο αυτόν της Ενέργειας. 

Μετοχές

Οι μετοχές ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν ράλι την Παρασκευή, αφού η Lucid Group (LCID) σημείωσε άνοδο 43% και ηγήθηκε των κερδισμένων στον Nasdaq 100, όταν μια έκθεση της Betaville ανέφερε ότι το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων, το οποίο επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια για λογαριασμό της Σαουδικής Αραβίας, επεξεργάζεται σχέδια για την αγορά του εναπομείναντος μεριδίου της Lucid Group που δεν κατέχει.  Επίσης, η Tesla (TSLA) έκλεισε με άνοδο 11% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500 και η Rivian Automotive (RIVN) έκλεισε με άνοδο άνω του 8%.

Η American Express (AXP) έκλεισε με άνοδο άνω του 10% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Dow Jones Industrials, αφού προέβλεψε EPS για το 2023 στα 11,00-11,40 δολάρια, ισχυρότερα από το consensus των 10,43 δολαρίων και αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμα κατά 15%, στα 60 σεντς ανά μετοχή.

Η Visa (V) έκλεισε με άνοδο σχεδόν 3% μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή του α’ τριμήνου ύψους 2,18 δολαρίων, καλύτερα από την εκτίμηση των 2,00 δολαρίων.

Η Intel (INTC), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του 6% για να ηγηθεί των χαμένων του Dow Jones Industrials μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων εσόδων δ’ τριμήνου ύψους 14,04 δισ. δολαρίων, ασθενέστερα από τη συναίνεση των 14,40 δισ. δολαρίων και την πρόβλεψη προσαρμοσμένων εσόδων α’ τριμήνου ύψους 10,5-11,5 δισ. δολαρίων, πολύ χαμηλότερα από την εκτίμηση των 13,96 δισ. δολαρίων.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση 8 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά 2,1 μ.β., στο 3,516%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.