Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι μετοχές και τα ομόλογα σημείωσαν ράλι μετά τα σχόλια Powell στην FOMC

  • Home
  • Market News
  • Οι μετοχές και τα ομόλογα σημείωσαν ράλι μετά τα σχόλια Powell στην FOMC

Η FOMC, όπως αναμενόταν, αύξησε το εύρος στόχου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά 25 μ.β. στο 4,50%-4,75% και δήλωσε ότι ο πληθωρισμός έχει κάπως υποχωρήσει αλλά παραμένει αυξημένος και ότι οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων είναι απαραίτητες.

Ο πρόεδρος της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι ο πληθωρισμός παραμένει αρκετά πάνω από τον μακροπρόθεσμο στόχο και ότι η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα.

‘Ετσι, oι μετοχές και τα ομόλογα σημείωσαν ράλι λόγω της ανακούφισης από το γεγονός ότι ο Powell δεν αντιτάχθηκε στη χαλάρωση των χρηματοπιστωτικών συνθηκών τους τελευταίους μήνες, όταν δήλωσε ότι η Fed δεν επικεντρώνεται σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις αλλά σε βιώσιμες αλλαγές.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Τετάρτη με άνοδο 1,05%, σε υψηλό 5 μηνών, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο 0,02%, σε υψηλό 2,5 εβδομάδων, και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο 2,16%, σε υψηλό 4,5 μηνών.

Όλοι σχεδόν οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν θετικοί, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν της Πληροφορικής Τεχνολογίας, και μόνη εξαίρεση αυτόν της Ενέργειας.

Μετοχές

Ένα ράλι στις μετοχές chip οδήγησε τις μετοχές τεχνολογίας σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς η Advanced Micro Devices (AMD) έκλεισε με άνοδο άνω του 12% και ηγήθηκε των κερδισμένων στον S&P 500 και τον Nasdaq 100, αφού ανακοίνωσε έσοδα 5,60 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο, υψηλότερα από το consensus των 5,52 δισ. δολαρίων. 

Άλλες μετοχές chip σημείωσαν επίσης ράλι με αφορμή τα νέα της AMD, με την Nvidia (NVDA) να κλείνει με άνοδο άνω του 7% και οι Applied Materials (AMAT) και Lam Research (LRCX) με άνοδο άνω του 6%. Επιπλέον, οι Qualcomm (QCOM) και Micron Technology (MU) έκλεισαν με άνοδο άνω του 3% και η Intel (INTC) με άνοδο άνω του 2%, για να ηγηθούν των κερδισμένων στον Dow Jones Industrials.

Η Peloton Interactive (PTON) έκλεισε με άνοδο άνω του 26% μετά την πρόβλεψη εσόδων γ’ τριμήνου ύψους 690 – 715 εκατ. δολαρίων, πάνω από την εκτίμηση των 693,9 εκατομμυρίων.

Η Electronic Arts (EA), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του 9% και ηγήθηκε των ηττημένων στον Nasdaq 100, αφού μείωσε την πρόβλεψη για τις καθαρές εισπράξεις για το σύνολο του έτους στα 7,07-7,17 δισ. δολάρια από την προηγούμενη εκτίμηση των 7,65-7,85 δισ. δολαρίων, πολύ κάτω από την εκτίμηση των 7,78 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης μια καθυστέρηση έξι εβδομάδων στην κυκλοφορία του επόμενου παιχνιδιού Star Wars.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο 31 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -10,7 μ.β., στο 3,400%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.