Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Meta Platforms ώθησαν την Wall Street πιο ψηλά

  • Home
  • Market News
  • Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Meta Platforms ώθησαν την Wall Street πιο ψηλά

Τα θετικά εταιρικά νέα της Πέμπτης ήταν ανοδικά για τη συνολική αγορά, ενώ η ΕΚΤ, όπως αναμενόταν, αύξησε το κύριο επιτόκιο αναχρηματοδότησης κατά 50 μ.β. στο 3,00% και δήλωσε ότι προτίθεται επίσης να αυξήσει τα επιτόκια κατά 50 μ.β. στη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Η BOE, επίσης όπως αναμενόταν, αύξησε το τραπεζικό της επιτόκιο κατά 50 μ.β. στο 4,00% και δήλωσε ότι βλέπει μικρότερη και ρηχότερη ύφεση σε σχέση με τις προβλέψεις του Νοεμβρίου.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Πέμπτη με άνοδο +1,47%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με πτώση -0,11% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο +3,56%.

Οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν ανάμεικτοι, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν των Τηλεπικοινωνιών και μεγαλύτερο χαμένο αυτόν της Ενέργειας.

Μετοχές

Η Meta Platforms (META) έκλεισε με άνοδο άνω του +23% μετά την ανακοίνωση εσόδων δ’ τριμήνου ύψους 32,17 δισ. δολαρίων, υψηλότερα από τα 31,65 δισ. δολάρια που προέβλεπε το consensus, και αύξησε την άδεια επαναγοράς μετοχών κατά 40 δισ. δολάρια. Άλλες μετοχές που λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους από την ψηφιακή διαφήμιση σημείωσαν επίσης ράλι στην είδηση, με το Pinterest (PINS) να κλείνει με άνοδο άνω του +8% και τις Alphabet (GOOGL) και Amazon.com (AMZN) να κλείνουν με άνοδο άνω του +7%.

Η μείωση της απόδοσης του 10ετούς σήμερα σε χαμηλό 2 εβδομάδων τροφοδότησε επίσης τα κέρδη των μετοχών τεχνολογίας. Ως αποτέλεσμα, η Zscaler (ZS) και η Atlassian Corp (TEAM) έκλεισαν με άνοδο άνω του +7%, η Datadog (DDOG) και η Marvell Technology (MRVL) με άνοδο άνω του +5%, οι Advanced Micro Devices (AMD), Applied Materials (AMAT) και Microchip Technology (MCHP) με άνοδο άνω του +4% και, τέλος, η Microsoft (MSFT) έκλεισε με άνοδο άνω του +4% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials.

Η MetLife (MET), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του -4% μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων εσόδων τέταρτου τριμήνου ύψους 15,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πολύ κάτω από τη συναίνεση των 17,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με άνοδο +2 μ.β. και η απόδοση των 10ετών ομολόγων μειώθηκε κατά -2,6 μ.β., στο 3,391%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.