Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Υποχώρησε η Wall Street λόγω της ανησυχίας για την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

  • Home
  • Market News
  • Υποχώρησε η Wall Street λόγω της ανησυχίας για την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Τα futures των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών διεύρυναν τις απώλειες της περασμένης Παρασκευής λόγω της ανησυχίας ότι η Fed θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά την ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση μισθοδοσίας του Ιανουαρίου. 

Οι μετοχές υποχώρησαν επίσης λόγω της ανησυχίας για την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας μετά την κατάρριψη ενός υποτιθέμενου κινεζικού κατασκοπευτικού αερόστατου από τις ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) σημείωσε πτώση -0,86%, ο Dow Jones Industrials ($DOWI) -0,57% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) -1,10%.

Όλοι σχεδόν οι κλάδοι του S&P 500 σημειώνουν πτώση, με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν των Τηλεπικοινωνιών, και μόνες εξαιρέσεις αυτούς των Υπηρεσιών Δημόσιας Ωφέλειας και των Απαραίτητων Κατ/κών Αγαθών.

Μετοχές

Η PayPal Holdings (PYPL) υποχώρησε περισσότερο από 3% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Raymond James σε market perform από outperform.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ κινεζικές μετοχές υποχώρησαν επίσης μετά την ενέργεια των ΗΠΑ να καταρρίψουν ένα υποτιθέμενο κινεζικό αερόστατο επιτήρησης. Έτσι, η Pinduoduo (PDD) υποχώρησε περισσότερο από 5% και ηγήθηκε των χαμένων στον Nasdaq 100, ενώ οι Alibaba Group Holding (BABA), JD.com (JD), Baidu (BIDU) και NetEase (NTES) υποχώρησαν περισσότερο από 2%.

Η Catalent (CTLT), από την άλλη, σημειώνει άνοδο άνω του 24% και ηγήθηκε των κερδισμένων στον S&P 500 μετά από δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η Danaher φέρεται να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της εταιρείας.

Η Align Technology (ALGN) σημείωσε επίσης άνοδο άνω του 3% και ηγήθηκε των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνήψε νέα συμφωνία επιταχυνόμενης επαναγοράς μετοχών με τη Citibank για την επαναγορά κοινών μετοχών της, αξίας 250 εκατ. δολαρίων.

Οι εταιρείες που ασχολούνται με την άμυνα, τέλος, σημείωσαν άνοδο λόγω της προαναφερθείσας γεωπολιτικής έντασης με την Κίνα, με αποτέλεσμα οι Huntington Ingalls Industries (HII), Lockheed Martin (LMT) και Northrup Grumman (NOC) να σημειώσουν άνοδο άνω του 1%.

Ομόλογα

Τα 10ετή του Μαρτίου (ZNH23) υποχώρησαν κατά 22 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά 9,3 μ.β., στο 3,618%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.