Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ανάσα στη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα δίνουν ανάσα στη Wall Street

Τα εταιρικά αποτελέσματα του τρέχοντος τριμήνου ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα και αποτελούν έναν ανοδικό παράγοντα για τις μετοχές καθώς περισσότερες από τις μισές εταιρείες του S&P 500 που έχουν ήδη υποβάλει εκθέσεις έχουν δείξει ότι τα κέρδη ανά μετοχή έχουν μειωθεί μόνο κατά -2,8% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της Bloomberg Intelligence.

Επιπλέον, ο πρόεδρος Powell δήλωσε ότι η αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά ισχυρή και ότι θα χρειαστεί η Fed να προβεί σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, καθώς δεν έχει επιτύχει ακόμη επαρκώς περιοριστική στάση. Πρόσθεσε ότι αν τα ισχυρά στοιχεία για την εργασία συνεχιστούν και ο πληθωρισμός ανέβει περισσότερο, η Fed ίσως χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι θεωρούνταν προηγουμένως.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 ($SPX) έκλεισε την Τρίτη με άνοδο 1,29%, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με άνοδο 0,78% και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με άνοδο 2,12%.

Οι περισσότεροι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν θετικοί, με μεγαλύτερο κερδισμένο αυτόν της Ενέργειας, εξαιρουμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, του Real Estate και των Απαραίτητων Κατ/κών Αγαθών.

Μετοχές

Η Skyworks Solutions (SWKS) έκλεισε με άνοδο άνω του 12% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον S&P 500 μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων λειτουργικών εσόδων του α’ τριμήνου ύψους 491,3 εκατ. δολαρίων, πάνω από την εκτίμηση των 487,9 εκατ. δολαρίων.

Η Zoom Video Communications (ZM) έκλεισε με άνοδο άνω του 9% για να ηγηθεί των κερδισμένων στον Nasdaq 100, αφού ανακοίνωσε ότι μειώνει το 15% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της.

Η Microsoft (MSFT) έκλεισε με άνοδο άνω του 4% και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials, αφού παρουσίασε μια νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησης στο διαδίκτυο Bing και του προγράμματος περιήγησης Edge που χρησιμοποιεί τη νεότερη τεχνολογία από την Open AI.

Η Activision Blizzard (ATVI) έκλεισε και αυτή με άνοδο άνω του 5% μετά την ανακοίνωση των καθαρών εισπράξεων του δ’ τριμήνου ύψους 3,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υψηλότερα από την εκτίμηση των 3,08 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ενεργειακές μετοχές και οι πάροχοι ενεργειακών υπηρεσιών σημείωσαν επίσης άνοδο αφού το αργό πετρέλαιο WTI ανέβηκε άνω του 3%.  Ως αποτέλεσμα, η Valero Energy (VLO) και η Marathon Petroleum (MPC) έκλεισαν με άνοδο άνω του 5% και οι Diamondback Energy (FANG), Occidental Petroleum (OXY), ConocoPhillips (COP) και Marathon Oil (MRO) με άνοδο άνω του 4%.

Το Pinterest (PINS), από την άλλη, έκλεισε με πτώση άνω του 5% μετά την ανακοίνωση των εσόδων του δ’ τριμήνου ύψους 877,2 εκατ. δολαρίων, χαμηλότερα από την εκτίμηση των 887,2 εκατ. δολαρίων.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση 8,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά 3,5 μ.β., στο 3,675%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.