Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Η Wall Street έκλεισε τη χειρότερη συνεδρίαση για το 2023

  • Home
  • Market News
  • Η Wall Street έκλεισε τη χειρότερη συνεδρίαση για το 2023

Οι μετοχές υποχώρησαν την Τρίτη λόγω της ανησυχίας ότι η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μετά τα επιθετικά σχόλια της περασμένης εβδομάδας από αρκετούς προέδρους της Fed.

Δείκτες

Ο S&P 500 ($SPX) έκλεισε με πτώση 2,00%, σε χαμηλό 3,5 εβδομάδων, ο βιομηχανικός Dow Jones ($DOWI) με πτώση 2,06%, σε χαμηλό 1 μήνα, και ο Nasdaq 100 ($IUXX) με πτώση 2,41%, σε χαμηλό 2,5 εβδομάδων.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν επίσης αρνητικοί, με μεγαλύτερο χαμένο αυτόν των Κατ/κών Αγαθών Διακριτικής Ευχέρειας.

Μετοχές

Η αύξηση της απόδοσης του 10ετούς σε υψηλό περίπου 3 μηνών επιβάρυνε τις μετοχές τεχνολογίας. Ως αποτέλεσμα, η Intel (INTC) έκλεισε με πτώση άνω του 5%, οι Tesla (TSLA), Zoom Video Communications (ZM) και Illumina (ILMN) με πτώση άνω του 4%, και οι Marvell Technology (MRVL), Applied Materials (AMAT), Nvidia (NVDA) και Microchip Technology (MCHP) με πτώση μεγαλύτερη του 3%.

Η Generac Holdings (GNRC) έκλεισε με πτώση άνω του 8% μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Janney Montgomery Scott LLC σε ουδέτερη από αγορά.

Η Home Depot (HD) έκλεισε με πτώση άνω του 7% και ηγήθηκε των χαμένων του Dow Jones Industrials μετά την ανακοίνωση ότι οι συγκρίσιμες ίδιες πωλήσεις του δ’ τριμήνου μειώθηκαν απροσδόκητα κατά 0,30% έναντι των προσδοκιών για αύξηση κατά 0,29%.

Η General Mills (GIS), από την άλλη, έκλεισε με άνοδο άνω του 4% και ηγήθηκε των κερδισμένων στον S&P 500, αφού αύξησε τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη σε σταθερό νόμισμα για το σύνολο του έτους κατά +6% έως +7% από την προηγούμενη εκτίμηση για +3% έως +5%.

Η Walmart (WMT), τέλος, έκλεισε με άνοδο 0,61% για να ηγηθεί των κερδισμένων του Dow Jones Industrials μετά την ανακοίνωση ότι οι συνολικές συγκρίσιμες πωλήσεις των ίδιων καταστημάτων στις ΗΠΑ το δ’ τρίμηνο χωρίς το φυσικό αέριο αυξήθηκαν κατά +8,80%, υψηλότερα από την εκτίμηση του +5,24%.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Μαρτίου (ZNH23) έκλεισαν με πτώση 30 μ.β. και η απόδοση των 10ετών αυξήθηκε κατά 13,6 μ.β., στο 3,951%.

Για ενημέρωση σχετικά με το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Για τη συνεχή σας live ενημέρωση επισκεφθείτε το OT Markets Live και συντονιστείτε για το καθημερινό σχόλιο στο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου Αθηνών στον «Αντικριστή» του Οικονομικού Ταχυδρόμου.