Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Ανοδικό κλίμα στην Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

  • Home
  • Market News
  • Ανοδικό κλίμα στην Wall Street για δεύτερη συνεχόμενη μέρα

Το κλίμα προς τις μετοχές έχει βελτιωθεί αυτή την εβδομάδα, καθώς τα περισσότερα από τα αποτελέσματα των εταιρικών κερδών του γ’ τριμήνου που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες. Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό, ωστόσο, συνεχίζουν να δυσκολεύουν την κατάσταση, αφού τα χθεσινά οικονομικά νέα έδειξαν ότι το ποσοστό χρήσης της παραγωγικής ικανότητας των ΗΠΑ για τον Σεπτέμβριο αυξήθηκε κατά +0,2 μονάδες σε υψηλό 14 ετών, στο 80,3%, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα παραμείνουν αυξημένες βραχυπρόθεσμα.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε χθες με άνοδο +1,14%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) με άνοδο +1,12% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) με άνοδο +0,77%.

Κλαδικά παρουσιάζεται παρόμοια ανοδική εικόνα – αν και πιο συγκρατημένη από χθες – με τον βιομηχανικό κλάδο του S&P 500 να σημειώνει την υψηλότερη άνοδο στο +2,36%.

Μετοχές

Το ράλι των τεχνολογικών μετοχών την Τρίτη ανέβασε ολόκληρη την αγορά. 

Η Okta (OKTA) έκλεισε με άνοδο άνω του +4% και η Zscaler (ZS) με άνοδο άνω του +3%.

Άλλοι πρωταγωνιστές της ημέρας περιλαμβάνουν την Target (TGT), η οποία έκλεισε με άνοδο άνω του +5%, αφού η Jeffries αναβάθμισε τη μετοχή σε αγορά από διακράτηση, και την Salesforce (CRM) η οποία έκλεισε με άνοδο άνω του +4% την Τρίτη και ηγήθηκε των κερδισμένων του Dow Jones Industrials.

Η Moderna (MRNA) ηγήθηκε των χθεσινών χαμένων του S&P 500 και του Nasdaq 100, με πτώση άνω του -3%, αφού η Morgan Stanley μείωσε την τιμή-στόχο της μετοχής της στα 175 δολάρια από 197 δολάρια.

Η  Intel (INTC) έκλεισε και αυτή με πτώση άνω του -2% την Τρίτη, μετά την κατάθεση αρχείου που έδειξε ότι η εταιρεία Mobileye αναμένει ότι η τιμή της δημόσιας πρότασής της θα κυμανθεί μεταξύ 18 και 20 δολαρίων ανά μετοχή, γεγονός που υποδηλώνει αποτίμηση περίπου 16 δισ. δολαρίων – πολύ χαμηλότερα από την προηγούμενη αποτίμηση που έφτανε τα 50 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά στις ανακοινώσεις κερδών γ’ τριμήνου των ημερών, η Lockheed Martin (LMT) έκλεισε με άνοδο άνω του 8% αφού ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 6,87 δολαρίων, καλύτερα από τα αναμενόμενα 6,72 δολάρια, και δήλωσε ότι θα αυξήσει τα σχέδια επαναγοράς μετοχών της κατά 14 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ και η Goldman Sachs (GS) έκλεισε με άνοδο άνω του +2% μετά την ανακοίνωση των εσόδων ύψους 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, υψηλότερα από το consensus των 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ομόλογα

Τα κέρδη των ομολόγων περιορίστηκαν λόγω του χθεσινού ράλι των μετοχών και των ισχυρότερων του αναμενόμενου οικονομικών ειδήσεων των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον πληθωρισμό. Τα 10ετή ομόλογα Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν με άνοδο +6,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -1,6 μ.β. στο 3,994%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.