Καλώς ήρθατε στην Trader24!
Trader24Trader24Trader24
2112346676
tr24@hfeu.com
Παλαιό Φάληρο

Οι πεσμένες αποδόσεις των ομολόγων έδωσαν ώθηση στις μετοχές σε άλλο ένα ράλι στη Wall Street

  • Home
  • Market News
  • Οι πεσμένες αποδόσεις των ομολόγων έδωσαν ώθηση στις μετοχές σε άλλο ένα ράλι στη Wall Street

Οι μετοχές την Τρίτη φαίνεται να πήραν κάποια ώθηση, με τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq 100 να καταγράφουν υψηλά 1 μήνα και τον Dow Jones Industrials να καταγράφει υψηλό 6 εβδομάδων ενώ τα χθεσινά οικονομικά νέα στις ΗΠΑ είδαν τις τιμές των κατοικιών και την καταναλωτική εμπιστοσύνη να υποχωρούν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Δείκτες

Ο δείκτης S&P 500 (SPY) έκλεισε την Τρίτη με άνοδο +1,63%, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones (DIA) έκλεισε +1,07% και ο δείκτης Nasdaq 100 (QQQ) με άνοδο +2,10%.

Όλοι οι κλάδοι του S&P 500 έκλεισαν θετικοί έκτος από την ενέργεια, με τα μεγαλύτερα κέρδη να διαγράφονται στον κλάδο του Real Estate, ο οποίος έκλεισε σχεδόν +4%.

Μετοχές

Η απότομη πτώση των αποδόσεων των ομολόγων προκάλεσε ράλι στις μετοχές τεχνολογίας.  Πιο συγκεκριμένα, οι Meta Platforms (META) και Okta (OKTA) έκλεισαν με άνοδο άνω του +6%, oι Marvell Technology (MRVL), Nvidia (NVDA), Tesla (TSLA) και Zscaler (ZS) έκλεισαν με άνοδο άνω του +5%, ενώ οι Illumina (ILMN) και Advanced Micro Devices (AMD) έκλεισαν άνω του +4%.

Η Paypal Holdings (PYPL) έκλεισε με άνοδο άνω του +7%, αφού η Amazon.com δήλωσε ότι θα αρχίσει να επιτρέπει σε ορισμένους πελάτες να χρησιμοποιούν τα πορτοφόλια Venmo της Paypal για πληρωμές.

Οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα, με το 70% των εταιρειών του S&P 500 που υποβάλλουν εκθέσεις να έχουν ανακοινώσει κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών.

Η General Motors (GM) σημείωσε άνοδο άνω του +4% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων κερδών ανά μετοχή, ύψους 2,25 δολαρίων ανά μετοχή, ξεπερνώντας την πρόβλεψη για 1,89 δολάρια. Τα έσοδα ύψους 41,88 εκατομμυρίων δολαρίων ξεπέρασαν επίσης τις εκτιμήσεις για 41,83 εκατομμύρια δολάρια.

Αντίθετα, οι ασφαλιστικές μετοχές υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση εσόδων γ’ τριμήνου της Brown & Brown (ΒRO) ύψους 927,6 εκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα από τo consensus των 944,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν και αυτά ασθενέστερα του αναμενόμενου. Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της έκλεισε με πτώση άνω του -12% και ηγήθηκε των χαμένων στον S&P 500.

Ομόλογα

Τα 10ετή ομόλογα Δεκεμβρίου (ZNZ22) έκλεισαν την Τρίτη με άνοδο +26,5 μ.β. και η απόδοση των 10ετών μειώθηκε κατά -13,4 μ.β. στο 4,108%.

Για δωρεάν τεχνική ανάλυση μετοχών, το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα και άλλες μετοχές χρηματιστηρίου, μεταβείτε εδώ.

Δείτε όλες μας τις αναλύσεις και στο OT Markets.